TĂ€vlingar & turneringar

Den kompletta guiden till Ryder Cup 2023

redaktionen
3 sep 2023
2 min lÀsning

1. Intro till Ryder Cup

Ryder Cup Ă€r inte bara en golfturnering; det Ă€r en institution. Sedan dess början 1927 har det blivit en av de mest efterlĂ€ngtade sportevenemangen i vĂ€rlden, dĂ€r passion, stolthet och nationell Ă€ra stĂ„r pĂ„ spel. År 2023 kommer denna legendariska turnering att hĂ„llas i Rom, Italien, och förvĂ€ntningarna Ă€r högre Ă€n nĂ„gonsin.


2. Historien bakom Ryder Cup

Allt började med en utstÀllningsmatch 1926 mellan ett amerikanskt lag och ett brittiskt lag. Ett Är senare blev Ryder Cup officiellt född, med Samuel Ryder donerande den berömda guldskÄlen som pris. Genom Ären har vi bevittnat otroliga slag, hjÀrtskÀrande förluster och triumfer som har gÄtt till historien.


3. Datum och plats för Ryder Cup 2023

Marco Simone Golf & Country Club kommer att vara vÀrd för Ryder Cup 2023. Denna bana, belÀgen strax utanför Rom, Àr kÀnd för sin skönhet och sina utmanande hÄl. Spelarna kommer att njuta av den italienska gÀstfriheten och de historiska omgivningarna.


4. Team Europe: Spelare, kvalifikation och kaptenens val

Under ledning av den karismatiska kaptenen Luke Donald, kommer Team Europa att bestÄ av en blandning av erfarna veteraner och unga talanger. Spelare som Rory McIlroy och Jon Rahm kommer att vara ryggraden i laget, medan nykomlingar som Robert MacIntyre och Sepp Straka hoppas göra intryck.


5. Team USA: Spelare, kvalifikation och kaptenens val

USA, de regerande mÀstarna, kommer med ett starkt lag till Rom. Med spelare som Brooks Koepka, Jordan Spieth och Justin Thomas, har de bÄde talang och erfarenhet. Kapten Zach Johnson har ocksÄ lagt till nÄgra överraskningar i sitt lag, med Rickie Fowler som gör en efterlÀngtad comeback.


6. Ryder Cup spelformat

Ryder Cup Àr unik eftersom den inte bara handlar om individuell skicklighet, utan ocksÄ om lagarbete. Fourball, Foursome och Singelmatcherna testar varje aspekt av en spelares förmÄga, frÄn deras tekniska skicklighet till deras mentala styrka.


7. Hur poÀngen rÀknas i Ryder Cup

Varje match i Ryder Cup Àr avgörande. Med bara en poÀng tillgÀnglig för varje match, kan varje putt, varje slag och varje beslut göra skillnad. Och med oavgjorda matcher som ger ett halvt poÀng till varje lag, Àr varje match viktig Ànda till slutet.


8. Vart kan man se Ryder Cup 2023?

För de golfentusiaster som inte kan vara pÄ plats i Rom, kommer Viaplay och TV10 att sÀnda varje slag, varje putt och varje ögonblick av spÀnning. Med expertkommentarer och analyser kommer tittarna att kÀnna att de Àr mitt i action.


9. Svenska kommentatorer för 2023

Tobias Bergman och Peter Hedblom kommer att leda sÀndningen, med insikter frÄn Caroline Hedwall och Carin Hjalmarsson. Deras kunskap och passion för spelet kommer att ge en extra dimension till sÀndningen.


10. Avslutning

Ryder Cup 2023 kommer att bli en av de mest minnesvÀrda upplagorna av turneringen. Med tvÄ av de bÀsta lagen i historien, en fantastisk bana och den unika atmosfÀren av Ryder Cup, kommer detta evenemang att bli en höjdpunkt för sportÄret.

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev och hÄll dig uppdaterad!

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev för de senaste nyheterna och arbetsuppdateringarna direkt till din inkorg.

Oops! There was an error sending the email, please try again.

Toppen! Kolla nu din inkorg och klicka pÄ lÀnken för att bekrÀfta din prenumeration.